Băsescu, despre „mafia din sănătate”: „Ce s-a întâmplat la Spitalul de Arși nu e un caz izolat”

Publicat: 27 04. 2014, 14:23
Actualizat: 18 03. 2015, 19:36

Președintele Traian Băsescu pune cazul de la Spitalul de Arși pe seama blocării în 2012 a Legii sănătății. „Eu am plătit un cost când tot sistemul mafiot a stimulat bine Piața Universității pentru ca Legea sănătății să nu poată fi introdusă. Ce s-a întâmplat la Spitalul de Arși nu este un caz izolat. Degeaba ies propagandiștii curățeniei sectorului să ne spună cât de curat este sectorul și doar un accident a fost la Spitalul de Arși. Nu, fondurile de sănătate sunt fraudate în spitale, în mod consecvent, și aproape generalizat”, a susținul președintele, la o dezbatere pe teme economice organizată de Fundația „Mișcarea populară”.

În opinia sa, „cât timp vor funcționa în paralel, cu actualul sistem de finanțare, spitale de stat, spitale private și cabinete private, cel care va fi fraudat va fi spitalul de stat. Legea sănătății este un imperativ”

Băsescu reclamă că „mafia din Sănătate” ar influența inclusiv politicile actualului Guvern, pentru a bloca introducerea cardurilor individuale. „Cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate, sistemul va fi în continuare fraudat. Am mult respect pentru doctori, dar îi asigur că dacă nu ar fi respins atât de vehement Legea sănătății propusă în ianuarie 2012, ar fi încasat cel puțin tot atât cât încasează acum, în condițiile în care au riscul procurorilor. Nu s-a vrut”, a adăugat Băsescu.