Băsescu, despre PMP: „Acest partid pe care îl construim acum”

Publicat: 22 03. 2014, 12:44
Actualizat: 02 02. 2019, 07:15

Președintele Băsescu și primarul Clujului, Emil Boc, au sosit împreună la dezbaterea organizată sâmbătă, la București, de FMP și intitulată „Rolul administrației locale în modernizarea comunității. Statul de drept și siguranța cetățeanului”.

Referindu-se la tema dezbaterii, Traian Băsescu le-a declarat jurnaliștilor: „Cred că e o tema foarte importantă și la fundație și, dacă sunt și reprezentanți de la PMP, ar fi foarte bine, pentru că ar înțelege foarte bine ce vreau de la acest partid pe care îl construim acum”.

Întrebat ce le-ar spune reprezentanților PMP, șeful statului a răspuns: „Să fie sinceri când vorbesc despre statul de drept (…) care nu e un concept abstract, e o realitate pe care oamenii trebuie să o simtă și funcționarea lui nu se limitează la justiție”.

În legătură cu relația sa cu Emil Boc, Traian Băsescu a spus că a fost un tandem în momentul cel mai greu pentru țară.

„Un tandem în politică am fost, și am fost în momentul cel mai greu al țării (…), am reușit să trecem țara prin criză și lucrul ăsta ne leagă, chiar dacă a fost și foarte multă suferință politică”, a spus șeful statului.

Întrebat despre ce mai discută acum cu Emil Boc, președintele a răspuns: „Sunt și probleme de administrație locală, în care Emil Boc e cel mai autorizat să vorbească”.

Din partea PMP sunt prezenți, între alții, la dezbaterea Fundației Mișcării Populare, Eugen Tomac, Elena Udrea, Cristian Preda, Teodor Baconschi.