Băsescu: Nimeni nu vrea Grecia în afara euro, nu numai din motive de riscuri, ci și de solidaritate

Publicat: 24 05. 2012, 05:54
Actualizat: 24 05. 2012, 11:57

Presedintele Traian Băsescu a declarat, după reuniunea informală a Consiliului European de la Bruxelles, că „nimeni nu vrea Grecia în afara zonei euro sau a UE, nu doar din motive de riscuri, ci și de solidaritate”.

„Toți șefii de stat sau de guvern și-au manifestat solidaritatea cu Grecia. Nimeni nu vrea Grecia în afara zonei euro sau în afara UE, nu numai din motive de riscuri, dar și din motive de solidaritate”, a precizat șeful statului.

Răspunzând unei întrebări legate de scenariile pesimiste în cazul Greciei, președintele Băsescu a menționat că România este pragătită să diminueze la maximum daunele.

„România vrea să fie bine, dar vă asigur că, dacă ar fi rău, suntem pregătiți să diminuăm la maximum daunele. Dar nu înseamnă că nu vom avea daune. România este pregătită și legislativ și din punct de vedere al resurselor să diminueze daunele la maximum, dar nu înseamnă că nu vom avea daune și cheltuieli în care ar trebui să intervină statul român”, a spus Traian Băsescu.

Presedintele Băsescu a mai fost întrebat în conferința de presă dacă România își menține obiectivul de a adera la euro în 2 015.

„Este adevărat că zona euro are unele probleme în prezent, dar noi avem încredere foarte mare atât în construcția UE, cât și în euro ca monedă a Uniunii Europene. (…) Ne menținem obiectivul 2015, când vom atinge 2015 vom ști dacă va fi 2015 sau va trebui să amânăm cu un an, dar cu siguranță vom adera la zona euro”, a subliniat el.