Băsescu: Poate ne preocupă mai mult adaptarea educației la piața de muncă decât clasa pregătitoare

Publicat: 30 01. 2013, 19:16
Actualizat: 28 09. 2018, 13:05
Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în România ar trebui să fie o preocupare mai importantă adaptarea învățământului la nevoile economiei și pieței forței de muncă decât "marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare".

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în România ar trebui să fie o preocupare mai importantă adaptarea învățământului la nevoile economiei și pieței forței de muncă decât „marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare”.

Băsescu a arătat, la sosirea din deplasarea în America Latină, unde a participat la Summit-ul CELAC-UE din Chile, că în declarația reuniunii s-a menționat ca obiectiv comun pentru țările europene și sud-americane adaptarea educației la nevoile piețelor forței de muncă.

El a menționat că speră ca această dezbatere să fie „consistentă” și în România și să preocupe mai mult „decât marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare”.

„Educația și ocuparea forței de muncă este un alt obiectiv care se va traduce prin acțiuni în care educația să fie adaptată nevoilor piețelor forței de muncă și din statele CELAC și din Uniunea Europeană. De altfel, din acest punct de vedere, Uniunea Europeană are o mare problemă, care este translatată și în realitățile românești. De multe ori, școala nu pregătește cadrele de care are nevoie economia reală – o dezbatere care sper să fie consistentă în România, în viitorul apropiat. Poate ne preocupă mai mult nevoile economiei și o adaptare a învățământului la nevoile economiei decât marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare”, a afirmat Băsescu.

Pe de altă parte, el a menționat că această clasă pregătitoare este „de altfel necesară și este introdusă în aproape toată Europa”.