Băsescu respinge propunerile lui Pivniceru pentru șefia DNA și a Parchetului General

Publicat: 18 01. 2013, 18:13
Actualizat: 11 07. 2016, 23:36

Președintele Traian Băsescu a respins numirile lui Ioan Irimie și Tiberiu Nițu la ședia DNA și a Parchetului General. Cei doi au primit aviz negativ din partea CSM.

„Motivația principală care a stat la baza deciziei este lipsa de transparență a procesului de selecție organizat de Ministerul Justiției, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanțe să se înscrie la procesul de selecție”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, șeful statului „atenționează că pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul Justiției este necesară revizuirea totală a procedurii de selecție a procurorilor care urmează a-i fi propuși pentru funcții de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în Direcția Națională Anticorupție”.

Numirea noilor șefi ai DNA și Parchetului General a fost motiv de amenințare cu suspendarea din partea USL, șeful statului susținând chiar că a fost suspendat din funcție deoarece are responsabilitatea numirii șefilor celor două instituții.