Băsescu: „Voi trimite bugetul înapoi dacă rămâne așa”

Publicat: 21 11. 2013, 00:07
Actualizat: 27 03. 2015, 10:54

Președintele Traian Băsescu avertizează majoritatea parlamentară că va trimite la reexaminare legea bugetului de stat pentru 2014 „dacă rămâne așa” cum a adoptat-o Guvernul. Observațiile făcute public de Băsescu vizează bugetul suplimentat al Ministerului Dezvolării condus de Liviu Dragnea, pe care șeful statului îl suspectează că va alimenta „cele două campanii” în anul electoral care urmează.

„Voi trimite bugetul înapoi dacă rămâne așa”, a susținut Băsescu intr-un interviu la B1. Potrivit cifrelor invocate de președinte, alocările pentru modernizarea satului cresc de la 199 la 800 de milioane, iar cele pentru infrastructură județeană de la 77 la 500 de milioane. „De asemenea, 1,2 miliarde suplimentar pentru administrațiile locale. Dar în ce condiții? În condițiile în care toate acestea sunt finanțate și cu bani europeni. În acest moment avem necheltuite vreo 3 miliarde de euro și de la 1 ianuarie începe un alt exercițiu bugetar”, a obiectat Băsescu.

Proiectul legii bugetului a ajuns în această săptămână în Parlament, urmând ca vineri și sâmbătă să fie discutat în comisii și până pe 2 decembrie votat în plen.