Blaga: Am răsfoit programul de guvernare, deja vorbesc de greaua moștenire, deși nu s-au instalat

Publicat: 04 05. 2012, 12:27
Actualizat: 04 05. 2012, 13:37

Președintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a declarat, vineri, că a răsfoit programul de guvernare al Guvernului Ponta și că deja se vorbește „despre greaua moștenire”, deși noul Cabinet nu s-a instalat încă.

Blaga a fost întrebat, înainte de ședința Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, ce părere are despre programul de guvernare depus la Parlament de premierul desemnat Victor Ponta.

„Personal, abia l-am răsfoit, dar deja vorbesc de greaua moștenire, nici nu s-au instalat încă”, a răspuns Vasile Blaga.

El a adăugat că în toate declarațiile lui Ponta din ultimele zile se vorbește despre „greaua moștenire”.

„La toate declarațiile lui Ponta de câteva zile, Guvernul este instalat, greaua moștenire e pe fir. Cum să votezi un astfel de Guvern?”, a adăugat Blaga.

Programul de guvernare și lista miniștrilor propuși în Cabinetul Ponta au fost depuse, joi seară, la Parlament, de către ministrul delegat desemnat pentru relația cu Parlamentul, Mircea Dușa.

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit ca luni, la ora 10.00, miniștrii desemnați să fie audiați în comisiile parlamentare de resort, iar la ora 16.00 să se reunească plenul comun pentru votul de învestitură a Cabinetului Ponta.