Blaga: Am stabilit cu Ungureanu, Neamțu și Papahagi formarea unui grup pentru programul politic

Publicat: 01 08. 2012, 19:54
Actualizat: 02 08. 2012, 15:06

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamțu, Aurelian Pavelescu și Adrian Papahagi au stabilit, în vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care să elaboreze programul politic și de guvernare.

Blaga a precizat că s-a întâlnit cu reprezentanții Inițiativei de Centru Dreapta, Noua Republică, PNȚCD și Fundația Creștin Democrată pentru „a explora și a ajunge la aumite concluzii vizavi de construcția unei platforme de centru-dreapta”.

„Lucrurile din punctul meu de vedere și a colegilor mei sunt extrem de îmbucurătoare. Este o mare încreder între noi, pur și simplu nu avem divergențe în abordarea problemelor. Am căzut de acord ca în perioada următoare să constituim grupul politic care să se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de construcția instituțională pentru că și ea este extrem de importantă și am ajuns și la concluzia că ar trebui să constituim și un colectiv care să țină cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care să cearnă printr-o sită foarte deasă pe toți candidații noștri la alegerile parlamentare”, a spus Blaga.

El a făcut aceste precizări după o întâlnire informală la sediul PDL București cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamțu, Aurelian Pavelescu și Adrian Papahagi, vicepreședinte al Fundației Creștin Democrate.