Blaga: „Mă bucur că Băsescu ține la mine, și eu țin la el”

Publicat: 14 03. 2013, 15:57
Actualizat: 31 07. 2014, 15:52

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Timișoara, că se bucură de faptul că Traian Băsescu a spus că ține la el, afirmând că și el ține la șeful statului și că a observat că acesta „l-a reevaluat” pe Cezar Preda, care „poate între timp s-a făcut băiat bun”.

„Am văzut pozițiile domnului președinte Traian Băsescu, mă bucură că a zis că ține la mine și eu țin la domnia sa, pe de altă parte, soarta partidului va fi stabilită de cei 5.000 de delegați la Convenție. Mă voi supune votului lor (…) Lumea va vedea și va avea toate datele să judece în cunoștință de cauză. Nu sunt proprietarul partidului, ci sunt în conducerea lui în acest moment”, a declarat, joi, Blaga, la susținerea moțiunii sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă președintele Traian Băsescu va fi invitat la Convenția Națională a PDL, Vasile Blaga a răspuns că nu lansează personal invitațiile și că cei care organizează acest eveniment al partidului vor decide.

„Dacă va fi invitat (Traian Băsescu – n.r.) și dorește să vină bine, dacă nu, nu. Am văzut că l-a reevaluat și pe Cristian Preda. Poate între timp Preda s-a făcut băiat bun”, a afirmat Blaga.

Președintele Traian Băsescu declara, marți, că ar fi vrut ca la șefia PDL să candideze și Cristian Preda și că Vasile Blaga nu mai are potențial de creștere.

„Eu țin la Blaga foarte mult, dar îi spun «Stop, pentru că îngropi PDL, și nu aș vrea să îl îngropi». Vasile nu mai are potențial de creștere. Probabil potențialul lui s-a suprapus cu al meu, suntem și în aceeași generație”, a spus șeful statului, la Digi24.

El a spus că ar fi vrut ca la șefia PDL să candideze Cristian Preda, care s-a apropiat de partid în ultima vreme.

 

Liliana Iedu, corespondenti@mediafax.ro