Blaga: Mai sunt patru contestații la București, listele ARD pe București vor fi depuse marți la BEM

Publicat: 29 10. 2012, 15:28
Actualizat: 29 09. 2018, 02:40

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că mai sunt de rezolvat patru contestații ale candidaților ARD în București, arătând că Cristian Poteraș este unul dintre cei care au făcut contestație și că listele pe București vor fi depuse marți la BEM.

Întrebat în legătură cu contestațiile făcute de candidații respinși de Comisia de etică condusă de Monica Macovei, Blaga a răspuns: „Mai avem patru în București, dar din cei 36 care au fost respinși de comisie 15 nu candidează și o să luăm deciziile în conducerea Alianței”.

Blaga a spus că sunt deja depuse listele la Birourile electorale în 17 județe, luni se vor depune în 24 de județe, iar marți în București.

„În ceea ce privește listele ARD peste 70% sunt candidați noi, nu au mai făcut parte din Parlament. Este o garnitură tânără de politicieni care cred că vor avea foarte multe de spus în politica românească”, a arătat Blaga.

El a spus că membrii Comisiei de etică au făcut „o treabă bună” pentru că au trimis la timp criteriile pe baza cărora se poate candida și organizațiile au rezolvat foarte multe probleme. El a adăugat că această comisie a triat peste 500 de dosare și că „au avut anumite puncte de vedere asupra unui număr de colegi”.

Blaga a spus că trebuie discutat cu fiecare dintre cei care au făcut contestații pentru că astfel s-ar fi evitat diverse situații. El a dat exemplu unui candidat din Vrancea care a fost respins pe motiv că este în proces cu ÎCCJ pentru abuz în serviciu, dar între timp el a câștigat toate procesele.

„Dacă nu am fi discutat cu el, nu ar fi candidat”, a adăugat Blaga.

Potrivit unor surse din PDL în București s-a stabilit ca Sandra Pralogh să fie contracandidata Ecaterinei Andronescu, Anca Boagiu îl va avea drept contracandidat pe Dumitru Pelican, Teodor Paleologu pe Victor Ciorbea, iar Gheorghe Udriște pe George Becali.