Blaga: Majoritatea celor din UDMR, UNPR și minorități au votat suspendarea; îl susținem pe Băsescu

Publicat: 06 07. 2012, 21:31
Actualizat: 07 07. 2012, 20:28

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, după votul din Parlament pentru suspendarea șefului statului că partidul se va organiza pentru susținerea lui Traian Băsescu, afirmând că în favoarea suspendării s-au exprimat majoritatea parlamentarilor UDMR, UNPR și ai minorităților.

„E clar că cea mai mare parte din UDMR, cei care au fost prezenți și cred că exceptândul pe domnnul Oprea, toți unperiștii și o mare parte dintre minorități au votat pentru suspendare, asta e realitatea”, a explicat Blaga.

El a precizat că liderii celorlalte formațiuni din Parlament, cu excepția UDMR, nu au votat suspendarea președintelui.

„Votul de astăzi este o etapă, va avea loc referendumul, înțeleg în 29 iulie, ne vom organiza, vom fi alături de președinte pentru a-l susține (…) vom lua toate măsurile organizatorice care se impun”, a susținut Blaga.

Ziariștii l-au rugat pe Blaga să comenteze numărul de voturi acordat pentru suspendarea președintelui, cu mult peste cel necesar. „Ca să glumesc, dar mai mică decât 322”, a replicat președintele PDL.

Blaga a mai fost întrebat dacă ar mai fi putut schimba ceva din discursul președintelui Traian Băsescu rezultatul votului, el răspunzând negativ.