Boc: În noiembrie, USL să predea guvernarea cu creștere economică de 2,5%

Publicat: 07 05. 2012, 15:13
Actualizat: 07 05. 2012, 16:39

PDL se așteaptă ca în noiembrie, când USL va preda guvernarea, să lase cel puțin trei lucruri pe care le-au lăsat acum democrat-liberalii: o creștere economică de 2,5%, un deficit bugetar de 3% și credibilitatea internațională a României pe plan economic, a declarat luni președintele PDL, Emil Boc.

„Ne așteptăm ca în noiembrie, când USL va preda guvernarea, să lase cel puțin trei lucruri pe care noi le-am lăsat lor: o creștere economică de 2,5% cum am lăsat-o noi în 2011, un deficit bugetar de 3%, exact așa cum l-am propus, o credibilitate internațională a României în plan economic recunoscută de toată lumea, realizarea obiectivelor de investiții pe care le avem în derulare, astfel încât stabilitatea economică a țării să nu fie afectată”, a precizat Emil Boc, într-o conferință de presă.

Boc a mai spus că PDL le cere în mod expres reprezentanților USL „să nu compromită” reforma din educație, reforma justiției și a Codului muncii.

Boc a făcut aceste precizări după ce a arătat că parlamentarii PDL vor vota împotriva Guvernului Ponta la învestirea noului Cabinet.