Boc se bucură că lui Crin „i-a venit judecata mai rațională” cu privire la o guvernare PDL- PNL. Premierul îl invită pe liderul PNL la o ședință a Coaliției, Antonescu refuză

Boc se bucură că lui Crin „i-a venit judecata mai rațională cu privire la o guvernare PDL- PNL. Premierul îl invită pe liderul PNL la o ședință a Coaliției, Antonescu refuză
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 25/04/2012, 16:35

UPDATE3: Antonescu: Boc să abandoneze speranța căPNL va intra în actuala guvernare

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentruMEDIAFAX, referitor la așteptarea lui Emil Boc ca el să aibă „ojudecată mai rațională” în legătură cu ideea de guvernare PDL-PNL,că premierul ar trebui să abandoneze această speranță.

Întrebat cum comentează afirmația lui Boc care așteaptă o „ojudecată mai rațională” în ideea unei guvernări PDL-PNL, Antonescua replicat: „Eu cred că evoluția lucrurilor a dovedit foarte clarcă judecata mea a fost rațională”.

„Dacă și domnul Boc are o judecată rațională trebuie săabandoneze speranța că PNL se va duce să intre în actualaguvernare. Asta a fost și rămâne exclus”, a conchis CrinAntonescu.

Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, vineri, căpropunerea liderului PNL privind organizarea unei întâlniri cupreședinții partidelor parlamentare va fi analizată în ședința deluni a Biroului Permanent al PDL, pentru a se decide dacăreprezentanții PDL vor participa sau nu.


UPDATE2: Antonescu: Nu ne întâlnim cu cei dincoaliție, dacă PDL nu vine la noi, ne întâlnim cuceilalți

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, pentruMEDIAFAX, că nu va onora invitația lansată de premierul Emil Boc dea participa luni la întâlnirea cu coaliția, exprimând regretulpentru faptul că democrat-liberalii nu se prezintă la consultărileinițiate de liberali.

Liderul PNL a menționat că liberalii au făcut acea invitație lao rundă de consultări , luni, cu toate partidele parlamentare.

„Noi am lansat o invitație pentru toată lumea. PDL nu a onoratacea invitație, dar a făcut în schimb o invitație pentru noi sămergem să discutăm cu coaliția. Noi având deja invitația laconsultări cu ceilalți, o să ne întâlnim cu ceilalți. Dacă PD-ul nuvine, nu vine. După aceea vedem, dar noi nu ne ducem”, a spusAntonescu.

El a ținut să menționeze că regretă faptul că democrat-liberaliinu vin la consultările inițiate de PNL.

„Regret faptul că PDL nu vine la aceste consultări. A fost oinvitație lansată către partide nu către Guvern, și invitația dinpartea Guvernului și a coaliției de guvernare o puteam rezolvafoarte bine dacă veneau și ei la această discuție. Oricum o partedin guvernare vor fi la consultările inițiate de noi. Deci numergem”, a conchis liderul PNL.


UPDATE:Emil Boc l-a invitat pe liderul PNL, Crin Antonescu, săparticipe luni, la ora 10, la Palatul Victoria, la o ședință aCoaliției de guvernământ.


Liderul PD-L, Emil Boc, a evitat să-i răspundă președinteluiPNL, Crin Antonescu, cu privire la participarea sa la o discuție petema găsirii unor soluții pentru deblocarea Parlamentului.Premierul a spus că luni, în Biroul Politic Național al PD-L, va filuată o decizie în acest sens.

În ceea ce privește recentele declarații ale liderului liberal,care a spus că nu exclude o variantă de Guvern cu PD-L, Boc a avuto replică ironică la adresa acestuia: „Noi i-am făcutaceastă ofertă la începutul mandatului. Poate îi vine și dânsului ojudecată mai rațională (sic!), pe măsură ce trecetimpul”.

Crin Antonescu, a declarat joi că el nu exclude o variantă deCabinet cu democrat-liberali, însă PD-L „se exclude de la oriceconstrucție serioasă de tip guvernamental”, deoarece în rândulacestora există un sentiment de derută generat de neîncrederea înGuvernul Boc.

„Eu nu exclud o variantă de Guvern cu PDL. PDL seexclude de la orice construcție serioasă de tip guvernamental atâtavreme cât nu înțelege că în conformitate cu Constituțiapreședintele are treaba și prerogativele lui și Guvernul are treabași prerogativele lui. Dacă PDL nu înțelege că cine guverneazătrebuie să-și asume acestă responsabilitate și nu să fie doar slugalui Traian Băsescu, atunci se condamnă să nu poată face partedintr-o formulă de guvernare cu adevărat responsabilă. Dovadă șideruta care există în acest moment în PDL în legătură cu soartapropriului Guvern. E un Guvern, acesta condus de Emil Boc, în carenici cea mai mare parte dintre fruntașii și parlamentarii PDL numai cred”, a declarat președintele liberalilor, într-oconferință de presă susținută la Hațeg.

El a adăugat că speră că „acesta va fi ultimul an deopoziție pentru PNL” și a susținut că modificarea s-arputea face prin alegeri anticipate sau prin constituirea unei noimajorități parlamentare. (M.T.)

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...