BREAKING NEWS | Rușii au atacat din nou la granița României. Bombardamentele au lovit vama Orlivka, lângă Isaccea

Publicat: 06 10. 2023, 10:04
Actualizat: 06 10. 2023, 12:48

This browser does not support the video element.

Punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Orlivka – Isaccea a fost atacat pentru a doua oară cu drone kamikaze Shahed-136. Apărarea anti-aeriană ucraineană a fost filmată în timp ce efectua focuri de tragere asupra dronelor rusești. 

UPDATE 12:30

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini video, imediat după atacul cu drone Shahed. În imagini se poate vedea cum incendiul a afectat mai multe TIR-uri.

UPDATE 11:20

Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa a declarat că atacurile cu drone Shahed au vizat infrastructura portuară din Ismail.

UPDATE 10:40

Punctul de trecere a frontierei Orlivka-Isaccea a fost închis pe partea ucraineană.

UPDATE 10:25

Conform guvernatorului regional din Odesa, Oleh Kiper, un hambar a fost avariat și 9 camioane au luat foc în urma atacului, a declarat acesta pe Telegram. Guvernatorul mai precizează că 3 drone Shahed-131/136 au fost distruse.

Aceeași sursă precizează că incendiul a fost stins și până în acest moment nu se înregistrează victime.

Știrea inițială:

Primarul localității Isaccea, Anastase Moraru, a declarat pentru G4Media că atacurile rusești de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră vecin, Orlivka, și nu punctele de încărcare a cerealelor, precizând totodată că frontiera Isaccea rămâne închisă pentru o perioadă.

Conform primarului, ar fi vorba de 4 drone, scrie G4Media. Totodată, locuitorii din zonă spun că nu au fost avertizați prin mesajul Ro-Alert.

Până în acest moment nu avem o confirmare oficială din partea autorităților din România.

Rusia atacă

O explozie cu o rachetă rusă a transformat joi o cafenea și un magazin din estul Ucrainei în moloz, ucigând cel puțin 51 de civili într-unul dintre cele mai mortale atacuri din război în ultimele luni, potrivit președintelui Volodimir Zelenski și a altor oficiali de rang înalt de la Kiev.

Atacul a avut loc în localitatea Hroza.

Știre în curs de actualizare

CITIȚI ȘI:

BREAKING NEWS | Corpul de Control de la Finanțe l-a găsit vinovat pe iubitul șefei de facto a ONJN după ce a dat buzna la cazinoul din Mariott: ”Acțiune arbitrară, subiectivă”

Klaus Iohannis efectuează o VIZITĂ de stat în Portugalia. Consolidarea cooperării în domeniul apărării, energiei și comerțului, pe agendă