BUGET 2013. Ponta: „Nu înmulțesc banii din buget ca în minunile biblice. De la Iisus încoace, dacă dai o pâine în plus o tai din altă parte”

Publicat: 29 01. 2013, 16:54
Actualizat: 21 05. 2015, 11:44

Premierul Victor Ponta a anunțat de dimineață că va discuta astăzi cu grupurile parlamentare ale USL, UDMR, PPDD și cu grupul minorităților naționale despre proiectul de buget pe 2013. El a precizat că a trimis o invitație similară la discuții și celor de la PDL, dar nu a primit niciun răspuns oficial la adresa sa. „Este dreptul lor, nu este nimic de reproșat. Probabil își vor spune punctul de vedere la dezbaterile în plen”, a adăugat primul-ministru.

Primul grup parlamentar cu care premierul a avut discuții a fost cel al USL, au urmat cei de la minoritățile naționale și apoi cei de la UDMR.

Premierul Ponta a spus, la finalul discuțiilor cu grupurile UDMR, că nu umblă să dea speranțe parlamentarilor, deoarece de la „Iisus încoace, dacă vrei să dai o pâine în plus undeva trebuie să tai din altă parte”

„Ar fi o mare prostie să spui că bugetul este perfect”, a declarat primul-ministru, adăugând că de aceea vrea să asculte părerea tuturor grupurilor parlamentare. El a dezvăluit că un coleg din PSD, Anghel Stanciu, i-a reproșat că a copiat „prea multe puncte din bugetul domnului Boc”.

„Dacă poate cineva să înmulțească banii din buget ca în minunile biblice eu sunt fericit. Neexistând o asemenea posibilitate de la Iisus încoace dacă vrei să dai o pâine în plus undeva trebuie să tai din altă parte”, a fost replica premierului la problemele ridicate de colegii din USL privind acceptarea unor amendamente.

„Chiar le sunt recunoscători colegilor mei parlamentari USL pentru că au fost foarte solidari și au înțeles că e momentul în care facem treabă”, a declarat Ponta la finalul întâlnirii cu parlamentarii USL.

Ponta le-a vorbit colegilor din USL despre necesitatea adoptării cât mai rapidă a bugetului de stat și despre faptul că nu pot fi acceptate amendamente pentru care nu există surse de finanțare. El i-a îndemnat pe aleși să susțină proiectele locale prin fonduri europene.

De altfel, numărul de amendamente depus de parlamentarii puterii este redus față de anii trecuți, tocmai pentru ca discutarea amendamentelor să nu întârzie votarea bugetului de stat pe 2013.