Buzatu, după respingerea propunerilor de miniștri: Iohannis exercită presiuni asupra Guvernului în speranța că va abandona

Publicat: 12 09. 2019, 18:20

„Ideea este ca președintele încearcă persuasiv sa exercite presiuni permanent asupra guvernului în speranța că guvernul va abandona guvernarea. Președintele Iohannis, care a fost președintele PNL și exercita o mare influenta acolo poate să ceară să se introducă moțiunea de cenzură dacă domnia sa va considera că nu mai avem majoritate în Parlament”, a declarat Dumitru Buzatu, joi, pentru Mediafax, după ce Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștrii interimari.

Social-democratul a adăugat că întru-cât nu există un termen prevăzut în Constituție pentru prezentarea Guvernului în Parlament, Executivul se va prezenta în Parlament la o dată stabilită de aceștia.

„Dincolo de asta, este important ca Guvernul să se comporte în raport cu prevederile constituționale, în mod legal. Întru-cât nu există o formulă care să conțină termene foarte precise vom alege noi data la care să ne prezentăm în Parlament, nu când va vrea președintele Iohannis”, a mai spus Buzatu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.