Călin Popescu Tăriceanu: ”Iohannis ține în ATI un guvern care timp de un an de zile nu a făcut altceva decât campanie electorală”

Publicat: 22 10. 2020, 12:01
Klaus Iohannis, undă verde pentru urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită / Ministrul Justiției a transmis cererea către procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ

Călin Popescu Tăriceanu consideră că președintele Klaus Iohannis, în pofida conferințelor de presă din ce în ce mai dese pe care le susține, nu face altceva decât să demonstreze inutilitatea unui astfel de demers.

Există, scrie Tăriceanu, ”o disperare” pentru alegerile parlamentare care trebuie să se desfășoare neapărat – așa cum transmite președintele, de fiecare dată -, însă întrebările pe care le adresează jurnaliștii la finalul conferințelor de presă primesc din ce în ce mai puține răspunsuri. Din păcate, președintele Iohannis ”mută discuția” în plan politic, cu obstinație, iar totul se rezumă, practic, la o campanie electorală permanentă.

”O nouă conferință de presă inutilă la Palatul Cotroceni! În afară de disperarea pentru alegeri pe 6 decembrie, nimic de spus. E totuși de remarcat că dl Iohannis are din ce în ce mai puține răspunsuri la întrebările jurnaliștilor! Din ce în ce mai des nu comentează sau nu este de resortul președintelui sau se abține sau mută discuția spre teme politice!

Realitatea este că dl Iohannis ține în ATI un guvern care timp de un an de zile nu a făcut altceva decât campanie electorală. Suntem unde suntem astăzi nu atât din cauza coronavirusului, cât din cauza incompetenței acestui guvern pe care dl Iohannis îl susține cu toate puterile, chiar încălcând Constituția pe care a jurat!”, notează Călin Poepscu Tăricea pe pagina sa de socializare.

Tăriceanu: ”Iohannis susține alegeri rapide în condițiile în care numărul bolnavilor și al decedaților crește îngrijorător”

România se confruntă, în ultima perioadă, cu o creștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri din cauza noului coronavirus, iar numărul deceselor crește simțitor.

Totuși, conchide Călin Popescu Tăriceanu, pentru președintele Klaus Iohannis sunt prioritare alegerile, chiar dacă guvernul condus de Ludovic Orban se află pe ”patul de la ATI”.

”Merge atât de departe cu susținerea pentru ei încât susține alegeri rapide în condițiile în care în fiecare zi numărul de bolnavi și numărul de decedați cresc în ritm îngrijorător!

Așa că pe 6 decembrie avem șansa să le dovedim că nu e pentru cine se pregătește! Pe 6 decembrie avem șansa să eliberăm patul de la ATI pe care îl ocupă guvernul Orban!”, încheie Călin Popescu Tăriceanu.