Când va fi adoptată OUG privind votul din Diaspora

Publicat: 29 08. 2016, 12:08

„Alegerile parlamentare din acest an vor marca pentru prima oară posibilitatea ca cetățenii români să voteze și altfel decât erau obșinuiți. Mă refer aici la cetățenii români care trăiesc în străinătate. S-a introdus votul prin corespondență și sperăm ca un număr cât mai mare dintre ei să aleagă această modalitate de vot”, a spus, luni, premierul Cioloș la Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

De asemenea, prim-ministrul a spus că guvernul va dispune, prin OUG, suplimentarea secțiilor de vot astfel încât să existe condiții decente pentru toți cei care vor să voteze.

„Pentru a ne asigura că niciunui român nu i se va nega dreptul de vot vom adopta în această săptămână o Ordonanță de Urgență care va permite, într-un anumit cadru bine definit, și suplimentarea secțiilor de vot pentru românii din Diaspora, acolo unde dimensiunea comunităților face ca misiunile diplomatice să nu fie suficiente ca secții de vot pentru a le asigura condiții decente tuturor celor care vor să își exprime dreptul de vot”, a mai spus Dacian Cioloș.