CCR a respins sesizarea PNL privind delegarea atribuțiilor Camerei Deputaților vicepreședinților

Redactor:
Diana Grigore
CCR a respins sesizarea PNL privind delegarea atribuțiilor Camerei Deputaților vicepreședinților
CCR a respins, ca neîntemeiată, sesizarea a PNL pe marginea Regulamentului Camerei Deputaților în ceea ce privește delegarea de atribuții ale președintelui Camerei către vicepreședinți, după ce Florin Iordache a cerut Curții să constate un conflict juridic între Parlament și ÎCCJ.

Prevederile sesizate la CCR de către PNL făceau referire la delegarea atribuțiilor președintelui Camerei Deputaților către unul dintre vicepreședinți.

„Art. 35. – (1) Vicepreședinții îndeplinesc atribuțiile stabilite de Biroul permanent sau încredințate de președintele Camerei Deputaților. (2) Vicepreședinții conduc activitatea Biroului permanent și a plenului Camerei Deputaților, la solicitarea președintelui sau, în absența acestuia, prin decizie a președintelui Camerei Deputaților. (3) În perioada în care președintele Camerei Deputaților asigură interimatul funcției de Președinte al României, atribuțiile președintelui Camerei Deputaților se exercită de unul dintre vicepreședinți, desemnat de președintele Camerei Deputaților”, arată Regulamentul Camerei Deputaților.

Florin Iordache a sesizat, la sfârșitul lunii martie, Curtea Constituțională asupra unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sanctionarea faptelor de corupție, pe tema completelor specializate.

Luni, CCR a decis amânarea pentru 5 iunie sesizarea privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție, obiecție făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Inchide