Ce a cerut UDMR ca să susțină Guvernul Grindeanu. Dragnea: Mi se pare o idee bună

Publicat: 03 01. 2017, 20:32

„A fost o solicitare care mi se pare corectă – la Ministerul Culturii, preluând modelul de la Ministerul Educației, să fie înființat un post de secretar de stat pentru cultura minorităților naționale. Mi se pare o idee bună și cred că premierul desemnat va fi de acord. Mâine (miercuri, n.r.)când vor stabili Legea de organizare ș funcționare a guvernului, o să ținem cont de asta”, a spus Dragnea.

El a făcut această declarație după ce a participat, împreună cu liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, și premierul desemnat Sorin Grindeanu, la întâlnirea cu conducerea UDMR, la Palatul Parlamentului.

El a mai arătat că președintele UDMR Hunor Kelemen, le-a transmis lui, liderilor ALDE și premierului desemnat că „în principiu”, UDMR susține Guvernul Grindeanu, urmând să dea în grupurile parlamentare ale Uniunii și un vot în acest sens.

„S-a discutat despre votul pentru învestitură, urmând ca după instalarea Guvernului protocolul de colaborare parlamentară să intre efectiv în aplicare și, punctul, pe fiecare proiect de lege, dacă e în acord cu programul lor politic și legislativ, să avem o colaborare care să se materializeze în legi pe care să le susținem împreună, inclusiv pe cele care vin de la guvern”, a mai spus Dragnea.