Ce l-a făcut pe Ponta să exclame: „Chiar așa de proști suntem toți să credem în formulele astea de doi bani?! Nu vrem să punem mâna pe nimic”

Publicat: 03 09. 2012, 10:34
Actualizat: 31 01. 2019, 21:53

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică seara, la postul Realitatea TV, că USL va aștepta ca mandatele lui Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi să expire pentru a face schimbările necesare la șefia DNA și a Parchetului general. Când moderatorul i-a amintit că i se reproșează că vrea să-și subordoneze Justiția, Ponta a replicat: „Chiar așa de proști suntem toți să credem în formulele astea de doi bani?! Nu vrem să punem mâna pe nimic”. Premierul a adăugat că una dintre „minciunile ticăloase” cu care s-a confruntat în această perioadă a fost aceea care spunea că „Ponta și Antonescu vor să-i schimbe pe Kovesi și Morar”. „Păi dacă dădeam o lovitură de stat ne-am mai fi împiedicat de lucrul ăsta?” s-a întrebat Ponta.

Procedura de numire a înlocuitorilor lui Kovesi și Morar va fi cea legală, a precizat premierul: „Ministrul Pivniceru va solicita celor care vor să ocupe funcția să-și depună candidatura și va înainta propunerea la CSM. Președintele Băsescu poate să numească sau nu”.

Un lucru este sigur, a precizat Ponta: mandatele celor doi nu vor mai fi prelungite.