Ce răspunde Kelemen, întrebat dacă exclude intrarea la guvernare alături de USL

Publicat: 05 12. 2012, 09:38
Actualizat: 03 07. 2013, 20:03

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, la Bistrița, că orice formațiune politică responsabilă care se prezintă la alegeri își dorește să facă parte din Executiv după scrutin, el adăugând că UDMR nu exclude intrarea la guvernare nici cu USL, nici cu ARD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă exclude intrarea la guvernare a UDMR alături de USL, Kelemen a spus că „nu exclude nimic sau aproape nimic”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eu nu exclud nimic sau aproape nimic, nici USL, nici ARD. Noi avem experiență cu toate partidele politice, de fapt cu toate partidele politice pe care noi le considerăm partide democratice, dar nu vorbim în acest moment despre guvernare”, a spus el.

Liderul UDMR a declarat că pentru Uniune prioritatea în acest moment este să intre în Parlament și să creeze „grupuri parlamentare puternice în ambele Camere” și abia apoi să stabilească ce va face.

„Orice formațiune politică, orice om politic, când se prezintă la alegeri dorește ca după alegeri să facă parte din Executiv. Nu veți găsi un om politic responsabil sau un partid politic responsabil care nu dorește acest lucru. Să nu îl credeți pe cel care vă spune că dorește să stea în opoziție. Nu cred că există vreo formațiune sau vreun om politic care dorește să stea în opoziție. Înainte de 9 decembrie, eu nu vorbesc de alianțe și coaliții. Eu sunt convins că avem și experiența și înțelepciunea să găsim soluții pentru stabilitate politică și pentru proiectele importante dacă vom fi în Parlament”, a spus el.

Kelemen a spus că UDMR are un program politic foarte bine pus la punct care s-ar putea transforma în program de guvernare.

„Dacă ar fi posibil, acest program politic, electoral, ar funcționa și ca un program de guvernare. Dă răspunsuri la toate întrebările societății, la toate problemele unde Parlamentul are competențe și unde Guvernul are competențe, de la cele fiscale, până la agricultură, mediu, educație și sigur problemele comunității noastre, probleme specifice care niciodată nu se orientează împotriva cuiva, ci sunt gândite pentru a crea toate posibilitățile legale instituționale pentru a păstra identitatea națională, culturală, lingvistică, religioasă”, a afirmat Kelemen.