Ce spun trimișii Ținutului Secuiesc în Parlament despre superjudețele lui Boc. „Hai să zicem 9, nu 8, să găsim o soluție și pentru solicitarea UDMR”

Redactor:
Clarice Dinu
Ce spun trimișii Ținutului Secuiesc în Parlament despre superjudețele lui Boc. „Hai să zicem 9, nu 8, să găsim o soluție și pentru solicitarea UDMR”
Înainte să vadă pe masă proiectul de reorganizare administrativă promis de Emil Boc, parlamentarii UDMR de Harghita, Covasna și Mureș au păreri împărțite când vine vorba de marja de negociere a Uniunii în privința grupării celor trei județe într-o singură regiune, cea a Ținutului Secuiesc.

Înainte să vadă pe masă proiectul de reorganizare administrativăpromis de Emil Boc, parlamentarii UDMR de Harghita, Covasnași Mureș au păreri împărțite când vine vorba de marja denegociere a Uniunii în privința grupării celor trei județe într-osingură regiune, cea a Ținutului Secuiesc.

„Dacă există voință politică, partenerii de Coaliție se pot așezala masă și să găsească un compromis inteligent. (…) Hai să zicemnouă județe, nu opt și să găsim o soluție pentru solicitărilenoastre. Consider că după 21 de ani am scăpat de această povarăceaușistă că noi reprezentăm un pericol”, a declarat pentrugânduldeputatul UDMR de Harghita Antal Istvan. El a adăugat că variantaimpusă public de democrat-liberali este de neacceptat, greșealacare se face fiind că a rămas încă percepția că reprezentanțiiUniunii sunt considerați parteneri „numai ca să dăm din cap”.

Tot din Harghita, senatorul Gyerko Laszlo spune și el că UDMR vainsista pe propunerea grupării celor trei județe într-o singurăregiune, fără a respinge însă o negociere. „Cred că putemaccepta cuplarea cu unul sau două județe, dar nu putem fide acord cu varianta propusă de opt regiuni”, a precizat el.

Deputatul UDMR de Covasna Edler Andras crede că regiuneaHarghita-Covasna-Mureș nu ar trebui negociată. „Actualele regiunis-au format ca să atragă bani și să reducă diferențele dedezvoltare. Nu sunt însă eficiente, banii sunt luați tot dejudețele bogate. Problema cea mai mare nu a fost atât cofinanțarea,cât lobby-ul și nimic nu ne garantează că această situație se vaschimba. Dacă noi vrem să ne dezvoltăm, atunci ar trebui cao regiune să fie formată din Harghita, Covasna și Mureș„,a declarat el, pentru gândul.

Din Mureș, deputatul Kelemen Atilla este rezervat când vine vorbade o negociere a Ținutului Secuiesc și califică inflamareapoliticienilor pe acest subiect drept „o isterie”. „Cele treijudețe au apartinut tradițional aceleiași regiuni și geografic, șidin punct de vedere al intereselor comunității. Ar putea să fie încontinuare împreună. Această isterie cu Ținutul Secuiesc nufolosește nimănui„, a declarat Kelemen pentru gândul.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide