Cezar Preda: Ieșirea halucinantă a lui Antonescu e răspunsul disperat la șantajul lui Ponta

Publicat: 08 08. 2012, 12:39
Actualizat: 05 02. 2019, 04:51

Prim-vicepreședintele PDL, Cezar Preda, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că marți Crin Antonescu „a avut o apariție halucinantă și incoerentă prin care a răspuns în primul rând șantajului lui Victor Ponta”, Ponta obținând Ministerul de Externe în schimbul rămânerii lui Antonescu la Cotroceni.

„Crin Antonescu, în ura sa sinceră față de Traian Băsescu și față de statul de drept, a avut o apariție halucinantă, incoerentă. El a răspuns aseară în primul rând șantajului lui Victor Ponta cu privire la durata șederii sale la Cotroceni. Victor Ponta, în schimbul rămânerii lui Antonescu încă două săptămâni la Cotroceni, i-a cerut și a obținut Ministerul de Externe”, a precizat Cezar Preda.

În opinia lui Preda, Ponta nu mai are absolut niciun motiv legal de a nu închide referendumul, „iar Antonescu este disperat în încercarea de a mai rămâne până pe 31 august la Cotroceni”.

„Aceasta este explicația ieșirii sale nervoase, nu atât asupra lui Traian Băsescu și asupra instituțiilor fundamentale ale statului, lucru pe care le știam, cât mai ales pentru atitudinea lui Victor Ponta, aceea de a închide referendumul și criza, fără a-și atinge obiectivul, care are ca efect plecarea sa din politică”, a mai precizat Cezar Preda.