Cine este Ministru de Interne interimar, după ce Gabriel Oprea și-a delegat atribuțiile

Publicat: 06 11. 2015, 12:02

Liderul UNPR Gabriel Oprea a anunțat că nu va mai participa la ședințele guvernului interimar și că și-a delegat atribuțiile de ministru al internelor secretarului de stat Ilie Botoș. Acesta va asigura conducerea ministerului și va avea drept de semnătură în perioada de tranziție până la formarea unui nou guvern, urmând ca actul prin care preia atribuțiile de ministru să fie publicat în Monitorul Oficial.

Anunțul lui Oprea a fost făcut la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, care au durat aproximativ zece minute. De altfel, după depunerea mandatului premierului Victor Ponta, Oprea declarase că nu va mai face parte din niciun guvern. Prezența sa la prima ședință a guvernului interimar de joi a stârnit un val de critici în mediul online.

Potrivit procedurii, după depunerea mndatului premierului, guvernul se consideră demis. Președintele desemnează un premier interimar din rândul miniștrilor, iar ceilalți membrii ai cabinetului demisionar își continuă activitatea până la formarea unui nou guvern, votat de Parlament.