Cine fuge de dezbaterea candidaților la prezidențiale. IPP: „Cei 14 candidați nu doresc să se întâlnească înaintea primului tur”

Publicat: 28 10. 2014, 18:58

Pentru a veni la orice dezbatere, Victor Ponta a pus din start condiția ca toți cei 14 candidați să se afle în jurul mesei, nu doar să fie invitați. Scenariu imposibil cât timp Kelemen Hunor, Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor „nu au formulat, în pofida insistențelor, niciun răspuns propunerii Institutului pentru Politici Publice de participare într-o dezbatere electorală organizată de IPP cu toți cei 14 candidați”, anunță IPP.

Mai mult, cu o zi înainte de data avansată de principiu, partenerul lui Victor Ponta la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a declinat ivitația, indiferent de zi sau de oră. „Călin Popescu Tăriceanu a comunicat acum câteva minute IPP că programul nu îi permite participarea la dezbatere deși Institutul își manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii într-o altă zi dintre cele rămase până la primul tur al alegerilor prezidențiale 2014”, transmit reprezentanții IPP într-un comunicat transmis în această seară.

În aceste condiții, concluzia organizației non-guvernamentale a fost aceea că „nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidați să intre într-o confruntare cu ceilalți competitori”, IPP arătându-și însă disponibilitatea de a aduce pe un teren neutru măcar candidații care vor intra în turul al doilea. „Regretăm sincer situația și îi asigurăm pe toți cei care ne-au urmărit eforturile în ultimele zile, că am făcut tot ce a depins de noi ca această dezbatere să existe. Este convingerea IPP în continuare că alegătorii români merită o astfel de dezbatere și sperăm că ea va avea loc măcar înaintea celui de-al doilea tur de scrutin între candidații rămași în competiție”, se arată în comunicatul IPP.