Ciolacu: Cred că certificatul verde este o necesitate și o prioritate. Vom ajunge la o concluzie predictibilă pentru români

Publicat: 06 11. 2021, 15:29
Marcel Ciolacu, președinte PSD / Sursa: Facebook - PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că o decizie privind certificatul verde este „o necesitate și o prioritate” și a susținut că în Parlament se va ajunge la „o concluzie așteptată și predictibilă pentru români”.

„Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate și pentru români. Am vorbit și cu domnul Rafila, și cu domnul Simonis, și am văzut și amendamentele depuse de doctorul Streinu-Cercel. Cred că vom ajunge la o concluzie așteptată și predictibilă pentru români. Eu cred că e o necesitate”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Senatorii PSD au votat împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă. Legea se află acum la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Rafila: În ceea ce privește obținerea certificatului verde în România ar trebui eliminată orice fel de discriminare

Alexandru Rafila a declarat vineri, la Digi24, că în ceea ce privește obținerea certificatului verde în România ar trebui eliminată orice fel de discriminare. În opinia sa, cei care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager ar trebui să poată obține documentul la zece zile după prima doză, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doza unică.

Acesta a mai precizat că românii au în continuare dileme în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu li s-a explicat ce este acest document și că se poate obține inclusiv cu testare.

Rafila a afirmat că situația din acest moment, atât din școli, cât și în ceea ce privește certificatul verde, reprezintă dovada inacțiunii noastre. El a fost întrebat dacă ar fi fost în funcția de ministru al Sănătății ar deschide școlile, la un procent de vaccinare de peste 60% și a răspuns că ar fi interesant de aflat care sunt de fapt argumentele pentru adoptarea acestei măsuri. Totodată, OMS a venit cu o recomandare ca toate unitățile de învățământ să rămână deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

„Aș vrea să văd care sunt argumentele care au stat la baza acestei decizii. Condiția asta este legată de oferirea pentru părinți a unui confort în sensul că copiii lor ar avea un risc mai mic de îmbolnăvire în școlile care cadrele didactice și personalul auxiliar sunt vaccinate într-un procent mai mare, dar în școli sunt și copiii care pot transmite între ei infecția”, a declarat Alexandru Rafila.