Ciolacu: ”Pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. În următoarele săptămâni, vom renunţa la măştile în exterior”

Publicat: 20 02. 2022, 21:35
Actualizat: 21 02. 2022, 11:37
Marcel Ciolacu

Președintele PSD spune că este mulțumit de modul cum a comunicat și  gestionat Alexandru Rafila situația pandemiei de Covid-19. Marcel Ciolacu a precizat că, în perioada imediat următoare, vor exista niște relaxări, printre care și renunțarea la purtarea măștii de protecție la exterior.

„Părerea mea este că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină, mai ales la cei vaccinaţi, nu pune viaţa în pericol şi este o imunitate consistentă în România, cifrele arată 83% imunizare pentru Bucureşti”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul PSD a afirmat că este mulțumit de deciziile luate de ministrul Alexandru Rafila pentru a ține sub control situația pandemică din România. El a spus că presiunea pe spitale s-a mai diminuat și în curând va ajunge în spitale și antiviralul inovativ.

„Eu sunt mulţumit de dr. Alexandru Rafila cum a comunicat şi gestionat. Specialiştii trebuie să fie mai credibili. Urmează să vină şi antiviralul inovativ în sistemul sanitar, nu ştiu de ce au negociat aşa mult la Comisia Europeană şi vedem că nu mai e aşa mare presiune pe sistemul sanitar.

Am auzit că în următoarele săptămâni vom renunţa la măştile în exterior, ne protejăm fiecare singuri şi învăţăm să trăim cu acest virus”, a adăugat Ciolacu.