VIDEO | Cioloș, despre fondurile alocate primăriilor: Sunt pentru situații de urgență. Nu să plătești cadouri politice unora care te-au susținut în partid

Publicat: 14 10. 2021, 22:31
Actualizat: 14 10. 2021, 23:06

This browser does not support the video element.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a criticat decizia lui Florin Cîțu de a acorda bani din fondul de rezervă pentru primarii care l-au susținut politic, în condițiile în care toate marile orașe au serioase probleme în ceea ce privește asigurarea agentului termic pentru încălzirea locuințelor, sau prin asigurarea fondurilor pentru alte situații de urgență, în speță problema sanitară.

„Toate orașele mari sunt afectate. Din păcate, am văzut, fondul de rezervă e în continuare folosit de premier ca să premieze probabil primari care îl susțin politic. E păcat că ajungem în astfel de situații. Avem nevoie și aici să dăm o perspectivă clară primarilor”, a declarat Cioloș, la TVR 1.

Liderul USR PLUS consideră că toate resursele de care Guvernul dispune trebuie folosite în mod transparent pentru situații reale de urgență și nu pentru a-și plătii politicienii promisiunile făcute în campaniile electorale.

„Avem resurse puține și trebuie să le cheltuim în mod eficient, în mod transparent și să nu distribuim bani doar pentru a plăti obiective politice”, a mai precizat Cioloș.

Întrebat dacă un guvern condus de el ar aloca banii din fondul de rezervă în alt mod, Cioloș a răspuns: „Nu se vor duce către primari, pentru că nu este rostul fondului de rezervă să dea bani către primari. Un fond de rezervă presupune să ai bani pentru ca într-o situație de urgență, cum e cea din sănătate, să poți să direcționezi rapid bani, nu să plătești cadouri politice unora care le-au susținut la tine în partid.”