Alexandru Costea
14.12.2019
Politică

Claudiu Manda iese la atac: „Băieții deștepți” din Guvernul PNL concurează bancurile cu Bulă

Claudiu Manda iese la atac: „Băieții deștepți” din Guvernul PNL concurează bancurile cu Bulă
Claudiu Manda a afirmat că „băieții deștepți" din Guvernul PNL concurează bancurile cu Bulă. Europarlamentarul PSD a precizat că a treia rectificare bugetară este ilegală, iar liberalii au tăiat pensiile speciale, majorându-le și au ieftinit combustibilul, scumpindu-l.

„Băieții deștepți din Guvernul PNL, profesioniștii, concurează bancurile cu Bulă. Au tăiat pensiile speciale, majorându-le; fac a treia rectificare bugetară, care este ilegală; ieftinesc combustibilul, scumpindu-l…! Ar fi de râs, dacă, în urmă acestor măsuri aiuristice, nu ar avea de suferit românii! Și tot acest amatorism este susținut de corecții, oamenii noi de la USR, care între execuțiile dintre ei, se mai gândesc să mai beneficieze de câte ceva!”, a scris Claudiu Manda, sâmbătă, pe Facebook.

Social-democratul face referire la o postare pe Facebook a avocatului Adrian Toni Neacșu care susține că deputații PNL și USR au votat în Comisia de muncă a Camerei Deputaților pentru eliminarea plafonării pensiilor, motivați de eliminarea pensiilor speciale.

„În plin asalt populist împotriva pensiilor de serviciu (zise speciale) Comisia de muncă din Camera Deputaților, cameră decizională, propune eliminarea plafonarilor acestora, introduse prin OUG nr. 59/2017. Acest OUG a blocat din 2017 actualizarea pensiilor de serviciu (zise speciale, inclusiv ale militarilor, mai puțin ale magistraților) cu salariile/soldele aflate în plată, în sensul că acestea se actualizau doar cu rată medie anuală a inflației.

Excepțional e că deputații PNL și USR au votat la unison revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, adică la majorarea lor.

Concluzia: până și pentru măsuri populiste e nevoie de minimă pricepere tehnică, altfel îți tai singur craca (demagogică) de sub fund”, precizează Adrian Toni Neacșu, în postarea pe Facebook, citată de Claudiu Manda.

Eurodeputatul PSD vorbește și despre decizia Guvernului de a mai efectua o rectificare bugetară, citând un articol de presă referitor la subiect cu declarațiile premierului Ludovic Orban. Manda mai face referire și la rectificarea bugetară care realimentează Fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale, anunțată de premier și care va fi adoptată în ședința de luni a Executivului.

„Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. (…) Am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor ca, în cadrul ședinței de luni, să adoptăm o nouă rectificare de buget, astfel încât să realimentăm fondul de rezervă al Guvernului și să putem să efectuăm plățile pentru a asigura cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale”, a afirmat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de vineri dimineață.

Executivul a luat decizia de a aloca, în ședința de vineri dimineață, 912,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bani care vor fi folosiți pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curții de Arbitraj Internațională către frații Micula, pentru a rezolva situația Romatsa.

 

×
Inchide