Comisia juridică a Senatului face luni o evaluare primară asupra cererii procurorilor în cazul lui Bodog, acuzat de abuz în serviciu

Publicat: 14 07. 2019, 16:13

„Adresa Biroului permanent privind prezentarea primei evaluări asupra solicitării PÎCCJ de formulare a cererii de efectuare a urmăririi penale față de domnul senator Florian Dorel Bodog și o estimare a timpului necesar pentru audierea acestuia”, arată ordinea de zi a ședinței de luni a Comisiei juridice a Senatului.

Ședința forului legislativ vine după ce Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea solicitării Parchetului General în cazul senatorului Florian Bodog către Comisia Juridică.

Comisia are la dispoziție maxim două săptămâni pentru a întocmi raportul iar după ce Biroul Permanent al Senatului ia act de document, va decide dacă va organiza sau nu o sesiune extraordinară pentru votul pe cererea procurorilor.

Întrebat când va fi dat votul de către senatori pe cererea procurorilor, senatorul PSD Mihai Fifor a spus că reprezentanții Comisie juridice au un anumit număr de zile pentru a prezenta un raport intermediar, iar votul va fi dat în sesiunea parlamentară.

„E o procedură pe rol, conform statutului și conform Senatului. Comisia juridică are un număr de zile în care revine cu un raport intermediar, după care Comisia juridică va lucra în sesiune parlamentară și votul se va da în sesiunea parlamentară. Este un raport intermediar, ceea ce aduce Comisia juridică în fața Biroului permanent”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferință de presă, duminică la Alexandria.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală față de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată, în exercițiul funcției de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunțat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunțat că desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.