Condiția lui Ponta pentru a remania incompatibilii: să existe o decizie „dureroasă și nedreaptă” a instanței

Publicat: 14 11. 2012, 23:39
Actualizat: 15 11. 2012, 01:30

Incompatibilitățile sesizate de ANI în cazul miniștrilor Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig și Liviu Pop nu sunt, în opinia premierului Victor Ponta, suficiente pentru a conduce la remaniere, în ciuda „îngrijorărilor” enunțate două zile la rând de președintele Traian Băsescu de Cotroceni, în perspectiva Raportului MCV. După ce și-a atenționat astăzi miniștrii în ședința de guvern că vor fi căutați în campanie de „tot felul de agenții”, Ponta a explicat în această seară că numai o decizie „dureroasă și nedreaptă” a instanței care să le repingă celor trei contestațiile, ca în cazul Mircea Diaconu ar face ca miniștrii vizați de ANI să-și piardă funcțiile. 

„Cei trei miniștri acuzați au prezentat documentele și îndeplinesc conform legii ANI procedura de contestare. Dacă instanța, în mod dureros și nedrept, ca în cazul Mircea Diaconu, decide că sunt incompatibili, cei trei nu vor mai ocupa funcții publice”, a comentat premierul la ANtena 3.

Mai mult, Ponta a interpretat sesizările ANI strict în cheie electorală. „Nu pot decât să constat coincidența că în prima zi de campanie, la prima oră a dimineții s-au făcut aceste constatări. Sper să fie doar o coincidență”, a mai spus premierul. De cealaltă parte însă, președintele ANI, Horia Georgescu a explicat la gândul LIVE că înșiși miniștrii au fost cei care au tergiversat investigațiile pentru ca acuzațiile să ajungă să fie lansate public în timpul campaniei electorale.