CONGRES PSD. Crin Antonescu le-a ținut pesediștilor un discurs despre reevaluare. „Reevaluarea pare cel mai recent joc de societate din politica românească”

Publicat: 19 04. 2013, 18:11
Actualizat: 29 07. 2014, 18:24

Președintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus delegaților veniți la Congresul PSD că nu îl va „reevalua pe Traian Băsescu și regimul acestuia”.

Antonescu și-a început discursul prin a le mulțumi social-democraților pentru colaborarea avută în ultimii ani.

„Mulțumesc în numele PNL pentru tot ceea ce am construit împreună, pentru bătăliile extraordinare pe care le-am dat împreună, pentru tot ceea ce vom face de acum încolo împreună. Nu ar trebui să uităm ce am făcut împreună, că în momentele cele mai grele pe care le-am trăit în 2010, 2011, 2012 ne-am avut de multe ori ca frații și aceste lucruri nu ar trebuie să le uităm niciodată”, a spus liderul PNL colegilor de alianță.

În partea a doua a discursului, Crin Antonescu a ținut să le vorbească social-democraților despre „reevaluare”.

„Reevaluarea pare cel mai recent joc de societate din societatea românească. Există, știu bine și dvs credeți la fel, sunt lucruri care nu sunt de reevaluat pentru noi: vă pot spune ce nu reevaluăm noi. Nu-l reevaluăm pe Traian Băsescu, nu reevaluăm regimul Băsescu. „Jos Băsescu”. fără îndoială sunt încă o dată  de acord cu Victor Ponta, nu poate fi un proiect, dar „jos Băsescu” în înțelesul de înlăturare și schimbare a unor oameni, mentalități, practici este o condiție absolut necesară pentru pornirea oricărui alt proiect”, a subliniat Antonescu.

El le-a promis pesediștilor că nu-i va reevalua și îi ca considera în continuare aliații săi.

„Nu ne reevaluăm aliații, aliații noștri sunteți dvs – PSD. Ne putem ciocni, ne putem tulbura, ne putem opri pentru un moment pentru a lămuri o neînțelegere, dar aliații noștri sunteți dvs – PSD. Până unde, până când. Până la capăt”, a precizat liberalul.

El le-a reamintit celor din PSD și premierului Ponta angajamentale electorale luate în fața cetățenilor când au candidat sub sigla USL.