Contestația lui Funar privind candidatura la europarlamentare, respinsă definitiv

Publicat: 08 04. 2014, 20:50
Actualizat: 28 07. 2014, 20:49

Decizia luată marți de CAB este definitivă.

BEC a respins, în 2 aprilie, lista de candidați depusă de Gheorghe Funar, pentru că acesta nu avea calitatea pentru depunerea de candidaturi în numele PRM.

Decizia Biroului a fost contestată de Funar la Tribunalul București, care a decis, în 4 aprilie, să respingă solicitarea lui Gheorghe Funar. Sentința dată de TB a fost, însă, contestată la Curtea de Apel București.

Tot la TB s-au mai judecat, alte 24 de contestații la decizii similare ale BEC. Între acestea s-au numărat cele depuse de Mircea Diaconu, Corneliu Vadim Tudor și Noua Republică.

În cazul lui Diaconu, TB a decis, sâmbătă, admiterea contestației lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. În cazul lui Corneliu Vadim Tudor și al Partidului Noua Republică, condus de Mihail Neamțu, instanța bucureșteană a hotărât să respingă contestațiile acestora la deciziile BEC.

În cazul în care deciziile luate de TB vor fi menținute de Curtea de Apel București, nici Vadim Tudor și nici membrii partidului Noua Republică nu se vor putea înscrie în cursa pentru europarlamentare.

BEC a respins, în 2 aprilie, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare în numele PRM de Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar, precum și cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Român și Noua Republică, Partidul Alianța Socialistă, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Dreptății Sociale. Totodată, în ședința BEC a fost respinsă candidatura independentă a lui Mircea Diaconu.