Corlățean a discutat cu premierul italian despre oportunitățile pentru invesitorii italieni

Publicat: 28 01. 2014, 22:18
Actualizat: 09 09. 2014, 14:29

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a avut, marți, la Roma, o întrevedere cu premierul italian Enrico Letta, cu care a discutat inclusiv despre oportunitățile pentru investitorii italieni în România, cum ar fi proiectele de anvergură din domeniul infrastructurii rutiere sau agriculturii.

Corlățean se află în vizită la Roma la invitația ministrului de externe italian.

„În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat nivelul excelent al relațiilor româno-italiene, reflectat atât prin Parteneriatul Strategic consolidat și dinamica dialogului politico-diplomatic, cât și prin dezvoltarea cooperării în plan social și cultural. A fost evidențiată evoluția ascendentă a schimburilor comerciale dintre cele două țări, ministrul român de externe evocând o serie de oportunități economice pentru investitorii italieni, cum ar fi proiectele de anvergură din domeniul infrastructurii rutiere sau agriculturii”, se arată într-un comunicat MAE remis MEDIAFAX.

Ministrul român de externe a transmis cu acest prilej mesajul prim-ministrului Victor Ponta adresat omologului italian, prin care este reconfirmată dorința de intensificare a cooperării bilaterale pe toate planurile și de coordonare strânsă în perspectiva președinției italiene a Consiliului UE, precizează MAE.

„A fost trecută în revistă cooperarea în domeniul afacerilor europene din perspectiva deținerii, de către Italia, a Președinției Consiliului UE în al doilea semestru al anului 2014, printre prioritățile italiene figurând stimularea creșterii economice și combaterea șomajului în rândul tinerilor la nivel european. În context, ministrul de Externe a pledat pentru acordarea unei atenții echilibrate de către viitoare președinție italiană dimensiunilor de vecinătate sudică și estică ale UE”, se mai arată în comunicatul MAE.

De asemenea, au fost abordate evoluțiile din cadrul Parteneriatului Estic, fiind subliniată necesitatea unei susțineri ferme pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„În ceea ce privește celelalte evoluții din vecinătatea estică, a fost exprimată preocuparea față de dezvoltările recente din Ucraina. În cadrul convorbirilor s-a degajat convergența pozițiilor României și Italiei pe numeroase teme de interes ale agendei europene și internaționale, precum și dorința de aprofundare a cooperării în plan bilateral”, se mai arată în comunicatul MAE.