Corlățean: Este esențial ca cetățenii să aibă încredere în sistemul judiciar

Publicat: 15 05. 2012, 22:16
Actualizat: 17 05. 2012, 08:39

 

Ministrul Justiției, Titus Corlățean, susține că este esențial ca cetățenii să aibă încredere în sistemul judiciar, dar e datoria sistemului să găsească cele mai bune și eficiente reguli pentru a clădi această încredere.

Ministrul Justiției, Titus Corlățean, a primit joi, 10 mai, vizita ambasadorului Germaniei la București, Excelența Sa, domnul Andreas von Mettenheim, a informat, marți, Ministerul Justiției.

Cu această ocazie, ministrul Corlățean a prezentat prioritățile noului Guvern în domeniul justiției, subliniind importanța continuității eforturilor autorităților române în îndeplinirea obiectivelor relevante pentru sectorul judiciar.

Au fost discutate, cu titlu de priorități, continuarea procesului legislativ și de pregătire a sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor coduri, punerea în practică a noii Strategii Naționale Anticorupție, precum și angajamentele tehnice asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. „Este esențial ca cetățenii să aibă încredere în sistemul judiciar, dar e datoria sistemului să găsească cele mai bune și eficiente reguli pentru a clădi această încredere”, a afirmat ministrul Justiției, Titus Corlățean.

Diplomatul german a remarcat seriozitatea și progresele înregistrate de România în procesul de reformă a justiției și luptă împotriva corupției și a salutat angajamentele pe termen lung asumate de România, care transcend schimbărilor guvernamentale.

„Progresele înregistrate în domeniul reformei în justiției sunt de natură a consolida încrederea reciprocă și pot avea impact pozitiv asupra parcursului european al României. Ministerul Justiției va sprijini, în aria sa de competență, procesul de aderare a României la spațiul Schengen în cursul acestui an”, a explicat Titus Corlățean.

În acest context, ministrul Justiției a apreciat poziția reconfirmată a Germaniei, de a sprijini aderarea României la Spațiul Schengen în două etape, începând din toamna anului 2012.

În același timp, în cadrul întâlnirii au fost abordate și aspecte ale cooperării bilaterale româno-germane, fiind subliniată buna colaborare între cele două ministere de justiție, precum și intenția fermă a continuării acestor relații prin stabilirea unor contacte oficiale cu omologul german.