Crin Antonescu: Dacă nu veți fi demis la referendum domnule Băsescu, eu mă retrag definitiv din viața politică

Publicat: 06 07. 2012, 18:53
Actualizat: 24 08. 2012, 15:37

Președintele PNL, Crin Antonescu a anunțat de la tribuna Parlamentului că se va retrage definitiv din politică dacă președintele nu va demis după referendumul popular.

„Drumurile mele și ale dvs domnule președinte, oriunde v-ați afla, se despart. Ne cam despărțim. Dacă nu veți fi demis la referendum eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viața politică”, a spus liderul PNL.

El a precizat că nu se dă nicio lovitură de stat, nu se atacă nicio instituție, nu se pune în paranteză „nicio literă a Constituției”.

„Traian Băsescu și camarila lui politică au transformat ilegal și neconstituțional România într-un regim prezidențial de facto. Un regim prezidențial poate fi încă un regim democratic. Domnul Traian Băsescu, susținătorii săi politici, din alte instituții au încercat să transforme România într-un regim unipersonal și discreționar„, a precizat Antonescu.

Liberalul a subliniat că vorbele și declarațiile președintelui înseamnă „fapte”.

„Președintele a dat ordine directe și în mod public unor instituții care nu i-au fost subordonate. Căror instituții: tuturor. Domnule președinte Băsescu dorim să vă suspendăm astăzi printr-un act perfect constituțional, democratic. De fapt dvs v-ați autosuspendat de mult din funcția de președinte al Românie, iar marea eroare pe care ați comis-o, iar marele păcat instituțional față de cetățeni este că ați lăsat această țară fără președinte. Constituția României dă dreptul să-și aleagă un președinte pentru ca acesta să fie garant, moderator și președinte al tuturor”, a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, președintele s-a transformat în singura putere a acestui stat „s-a considerat statul însăși.

Ne acuzați că vrem să-l suspendăm pe președinte pentru că ne temem de o justiție independentă, de ce m-aș teme eu, de ce s-ar teme Victor Ponta. Nu eu și alți parlamentari avem dosare închise și suspendate de justiție, ci Traian Băsescu”, a adăugat liderul PNL.