Cristian Preda cere convocarea rapidă a congresului PDL

Publicat: 11 12. 2012, 13:03
Actualizat: 28 03. 2019, 23:42

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda susține că responsabilitatea față de rezultatele catastrofale la alegeri nu poate fi eludată, singura soluție fiind organizarea cât mai repede a unei Convenții naționale, el insistând asupra nevoii unui comportament rațional, și nu a gesturilor teatrale.

Preda scrie, pe blogul său, că, după anunțarea rezultatelor votului de duminică, mai mulți membri PDL discută public despre ce-i de făcut.

În opinia sa, e firesc să fie așa, câtă vreme îngijorarea e mare.

„Soluția e una singură: convocarea unei Convenții a partidului. O impune statutul, o impune decența politică elementară. Data ar trebuie stabilită cât mai repede, pentru că un partid în opoziție nu are de ce să aștepte. Responsabilitatea față de rezultatele catastrofale din 9 decembrie nu poate fi eludată”, susține prim-vicepreședintele PDL.

El consideră însă că Acum nu e nevoie de „gesturi teatrale, ci de comportament rațional”.

„Ar fi o eroare, pe de altă parte, ca divizarea partidului, accentuată după Convenția din 30 iunie, să fie sporită acum de dorința de revanșă. Solidaritatea e lucrul cel mai important de care are nevoie PDL în anii de opoziție. Misiunea nu va fi ușoară”, mai susține Preda.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marți, întrebat despre o eventuală demisie din funcție în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, că el și-a dat demisia de la PDL București în urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum este „o situație mai complicată”.

„Eu, când am pierdut alegerile pentru București mi-am dat demisia, la Ministerul de Interne mi-am dat demisia, asta este o situație mai complicată”, a spus Blaga.

În opinia sa, o convenție extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvară.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad și purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că președintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-și depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare”, pentru a se porni discuții privind o mișcare de dreapta.