Cristian Preda: Decizia de excludere din PMP, absurdă. Partidul trebuie să redevină frecventabil

Publicat: 07 11. 2014, 17:19
Actualizat: 27 09. 2018, 22:02

Cristian Preda a spus că Iohannis „este susținut azi de cei care l-au sprijinit și pe Băsescu în 2004, minus Tăriceanu care-și reface căsnicia politică”.

„Decizia (de a fi exclus din PMP-n.r.) e absurdă. Am fost exclus după ce am remarcat că 5 e mai mic decât 6: prima cifră e scorul Elenei Udrea la prezidențiale, iar a doua -scorul PMP la europene. Nu cred, însă că doar matematica elementară a supărat-o pe șefa PMP, ci și faptul că am cerut membrilor PMP să-l voteze pe Iohannis pe 16 noiembrie. Am făcut-o întrucât atunci când partidul a fost primit în PPE, am promis că susținem candidatul familiei noastre politice împotriva lui Ponta. Trebuie să ne ținem promisiunea. Am fost surprins să aud în campanie de la Udrea că Ponta și Iohannis sunt la fel. Asta e, scuzați expresia, o prostie mare cât casa. Dacă erau la fel, erau împreună. Iohannis e susținut azi de cei care l-au sprijinit și pe Băsescu în 2004! Minus Tăriceanu care-și reface căsnicia politică”, a precizat Preda.

El a arătat că, indiferent de deznodământul finalei prezidențiale, PMP trebuie să redevină „frecventabil” pentru partidele și personalitățile de centru-dreapta.

„Indiferent de deznodământul finalei prezidențiale, PMP trebuie să redevină frecventabil pentru partidele și personalitățile de centru-dreapta. Ideea că poți câștiga prin autism și disprețuind pe toată lumea e o copilărie. Am primit numeroase mesaje de sprijin din partea liderilor PPE, care cred și ei ce am spus și eu: 2016 trebuie să găsească dreapta unită, nu răvășită de orgolii și aroganță. Să nu repetăm greșeala italienilor, unde divizarea forțelor PPE – comparabilă cu ce e la noi- a dus la ascensiunea populistului de stânga Renzi, mai infatuat decât Ponta și Năstase la un loc”, a adăugat Cristian Preda.

Consiliul Executiv Național al PMP a votat, luni seară, excluderea din PMP a lui Cristian Preda, „ca urmare a susținerii unui alt candidat la Președinție”, fiind însă nevoie de decizia Consiliului Național, a declarat secretarul general al PMP, Cristian Petrescu.

Elena Udrea trebuie să „demisioneze urgent” din fruntea PMP și partidul trebuie să își dea votul lui Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin, a scris pe Facebook, vicepreședintele formațiunii, europarlamentarul Cristian Preda.