Cum a „confuzat-o” Băsescu pe Merkel. „Am greșit sala, Angela”

Publicat: 17 10. 2012, 22:36
Actualizat: 04 02. 2019, 06:54

Moment amuzant la Congresul Partidului Popularilor Europeni, de la Palatul Parlamentului, după ce președintele Traian Băsescu a vrut să o conducă pe Angela Merkel să voteze, însă a greșit destinația.

„Am greșit sala, Angela”, i-a spus râzând președintele Angelei Merkel, care încerca să vadă unde ar trebui să ajungă, pentru a-l vota pe președintele în exercițiu al popularilor europeni, Wilfried Martens, care candidează pentru un nou mandat.

După ce a constatat că nu a reușit să ajute cancelarul german, președintele român și-a luat rămas-bun de la invitata PDL-ului: „Ne vedem mai târziu!”, i-a strigat, în limba engleză, Băsescu lui Merkel, în timp ce încerca să își facă loc printre gărzile de corp, consilieri și jurnaliști.

Cancelarul german a fost îndrumat de alte persoane către locul de votare, care era chiar lângă intrarea din sala în care avea loc reuniunea popularilor europeni.

Momentul amuzant s-a petrecut după ce Băsescu și Merkel avuseseră o întâlnire bilaterală de aproximativ un sfert de oră la Palatul Parlamentului.