Cum arată soluția „cea mai bună” a lui Dragnea pentru referendumul de revizuire a Constituției

Publicat: 21 01. 2014, 12:08
Actualizat: 29 07. 2014, 18:32

Vicepremierul Liviu Dragnea vrea ca alegerile pentru Parlamentul European și referendumul pentru revizuirea Constituției să aibă loc într-o singură zi, spunând că „este soluția cea mai bună”. De asemenea, social-democrații vor ca PNL să desemneze un coordonator care să se ocupe de referendumul pentru revizuirea Constituției.

„Sunt mai multe păreri, eu nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine, important este să fie mai bine din punctul de vedere al organizării, poate o singură zi este cea mai bună soluție pentru referendum și europarlamentare”, a spus Dragnea.

El a precizat că dacă referendumul se organizează în două zile, soluție avansată de premierul Ponta, nu reprezintă obligatoriu un succes pentru ca referendumul pentru revizuirea Constituției să fie validat.

„Să știți că în situația asta unu plus unu nu dă neapărat doi. Un cetățean poate nu e hotărât în ce zi să vină și să nu vină în nicio zi”, a precizat Dragnea.

Liderii USL au decis ca alegerile europarlamentare să fie organizate simultan cu referendumul pentru modificarea Constituției. Premierul Ponta a susținut că este posibil ca referendumul să aibă loc pe 24 și 25 mai.