Cum e să fii candidat în județul lui Dragnea?

Publicat: 10 12. 2016, 13:07
Actualizat: 04 03. 2019, 21:23

This browser does not support the video element.

Oamenilor le e frică să spună public „cum i-au furat cei de la PSD, cum și-au făcut vile, și-au luat terenuri, despre terenurile lui Dragnea”, pentru că se tem să nu-și piardă locurile de muncă, a declarat Șerban Marinescu, candidatul USR care deschide lista la Camera Deputaților în Teleorman, la emisiunea „Votez cu mine!”. Chiar dacă toți se plâng de sărăcie și de rata șomajului, iar în particular sunt extrem de deschiși, locuitorii din județul lui Dragnea, unul dintre cele mai „roșii” din țară, au rețineri să vorbească despre „monopolul PSD”, pentru că sunt avertizați că, dacă social-democrații nu câștigă alegerile vor rămâne fără serviciu, a completat Marinescu. Întrebat despre motivele pentru care a decis să intre în politică, acesta a precizat că tragedia de la Colectiv l-a făcut să afirme și mai hotărât că vrea să schimbe ceva, la aceasta adăugându-se și alte evenimente din viața lui care l-au marcat, printre care și faptul că a fost bătut de polițiști într-o secție de poliție din București în urmă cu opt ani. Șerban Marinescu a fost invitat pe 30 noiembrie, de la ora 15:00, la „Votez cu mine!”, emisiune moderată de redactorul-șef al Gândul, Clarice Dinu, și transmisă LIVE pe Gândul și pe pagina de Facebook. 

Candidatura la parlamentare în Teleorman „e o provocare”, spune candidatul USR, pentru că este unul din județele cele mai „roșii” din țară, iar acesta este și motivul pentru care partidul a hotărât să meargă pe terenul lui Dragnea pe mâna unor candidaturi puternice care să poată face față social-democraților. Șerban Marinescu explică faptul că în campanie a mers mult prin orașe și sate pentru a sta de vorbă cu oamenii și a fost chiar și el speriat de faptul că oamenilor le e frică să vorbească despre felul în care merg lucrurile în județ. 

„Toată lumea se plânge de sărăcie, de lipsa locurilor de muncă, îți spune cum toată lumea i-a furat, cum toată lumea le promite la fiecare alegeri tot felul de lucruri și după aia nu le fac. Eu îi întreb dacă ar fi de acord să spună asta și public, dar ei spun că nu. Le e frică, le e frică. Asta e una din surprizele pe care le-am avut ducându-mă acolo. Mă așteptam cumva ca oamenii să se plângă de lipsa locurilor de muncă, dar nu mă așteptam să le fie frică. Și m-am dus acolo și, efectiv, m-am speriat să văd că oamenilor le e frică, pentru că tot ce mai înseamnă loc de muncă în județ, și sunt foarte puține, e controlat de PSD. Adică ei nu pot să vorbească public despre asta, îți spun ție în particular, sunt absolut deschiși, îți spun toți cum i-au furat, cum și-au luat, cum și-au făcut vile, și-au luat terenuri, terenurile lui Dragnea… Îți spun tot, dar după aia îți spun că ei își pierd job-ul dacă povestesc asta public”, a declarat candidatul care deschide lista USR pentru Camera Deputaților în Teleorman la „Votez cu mine!”. 

Cu toate acestea, Marinescu spune că membrii USR Teleorman sunt mulțumiți de modul în care decurge campania și se declară mulțumiți că oamenii au auzit de partidul lor, de Nicușor Dan și de proiectele pe care le promovează. 

„Merge foarte bine campania, noi suntem destul de entuziasmați de ceea ce se întâmplă. Oamenii știu de noi, știu de USR, știu de Nicușor, au auzit, deci ideea că oamenii nu ar ști de noi, nu doar la orașe, mă refer și la sate, nu e deloc adevărată, pentru că oamenii se uită la aceleași televiziuni la care ne uităm și noi. Plus că oamenii au auzit de USR, de Nicușor Dan, au început să audă și de noi, ceea ce ne bucură, când vine lumea pe stradă și zice ‘te-am văzut la televizor’ sau ‘am citit ceva despre tine pe Facebook’. E entuziasmant”, a adăugat Marinescu. 

Unul dintre motivele pentru care a decis să intre în politică este și tragedia de la Colectiv, spune Marinescu, adăugând că au contribuit la această decizie și alte evenimente din viața lui care l-au marcat, printre care și faptul că a fost bătut de polițiști într-o secție de poliție din București în urmă cu opt ani. 

„Am fost bătut de polițiști acum opt ani de zile într-o secție de poliție din București. Am avut un incident cu un taximetrist care s-a supărat atât de rău pe mine că m-a dus la o secție de poliție împotriva voinței mele. Acolo a vorbit cu niște polițiști, se cunoșteau, erau prieteni, de fapt. Au fost probleme cu restul, că n-a avut să-mi dea rest, e o discuție tipică pentru taximetriștii din București. Eu n-aveam schimbat, el n-avea să-mi dea rest, s-a ofticat îngrozitor că mi-am permis să mă sui în taxi fără rest, o discuție complet stupidă, mi-a aruncat banii, m-a înjurat. Eu am insistat că, totuși, eu am dreptate și m-a dus la secția de poliție, acolo polițiștii au fost foarte agresivi cu mine, m-au umilit așa, cred că încercau să mă sperie.

Eu am insistat că vreau să fac plângere împotriva taximetristului și până la urmă am insistat atât de mult încât i-am enervat și, efectiv, m-au băgat în secție și m-au bătut în holul secției acolo”, își amintește Marinescu, adăugând că a avut un proces chiar și la CEDO în acest caz, pe care l-a câștigat, dar în România acesta se judecă încă. 

Urmăriți mai jos interviul integral