Cum răspunde Crin Antonescu acuzațiilor președintelui suspendat și ce crede despre „imaginarul public european”

Publicat: 17 07. 2012, 21:28
Actualizat: 19 07. 2012, 09:17

Președintele interimar Crin Antonescu a răspuns, la Realitatea TV, declarațiilor președintelui suspendat Traian Băsescu cu referire la asumarea responsabilității pentru imaginea negativă a României în afara țării din acest moment.

„Eu sunt gata să îmi asum responsabilitatea pentru cele opt zile de când mă aflu în acel loc în care domnul Băsescu se află de opt ani. Cred că lucrurile acestea îl depășesc și pe Traian Băsescu, și pe adversarii săi, dar fac rău României, indiferent cum se va tranșa acest subiect”, a declarat Antonescu.

Președintele interimar a notat că există, „în circuitul diplomatic și în imaginarul public european, câteva lucruri care, dacă se repetă un anumit timp, durează câțiva ani să le ștergi”. „Impresiile negative despre România se vor schimba greu”, a avertizat Crin Antonescu.

Liberalul a repetat declarațiile făcute și în timpul zilei, după apariția în presă a draftului raportului pe Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România, că recomandările Comisiei exced acest mecanism. „E foarte bine că MCV există. Eu doar am remarcat, din punct de vedere tehnic, că ceea ce s-a adăugat acum, pe ultima sută de metri, la acest raport, excede mecanismul, dar și raza de acțiune a Comisiei Europene”, a mai afirmat, în această seară, președintele interimar Antonescu.