Cum răspunde șeful SIE la întrebarea „unde e trecut bugetul pentru ciripitori”

Publicat: 29 11. 2013, 14:41
Actualizat: 20 05. 2015, 11:30

Directorul SIE, Teodor Meleșcanu, a glumit cu reprezentanții comisiilor de buget din Parlament, răspunzând întrebărilor acestora despre capitolul din bugetul instituției unde este cuprinsă „plata ciripitorilor”.

Deputatul PSD Vasile Bleotu l-a întrebat pe șeful SIE, unde sunt prevăzuți în bugetul instituției banii pentru „ciripitori”, Meleșcanu a răspuns rapid: „la bunuri și servici, nu este nicun secret”.

Un alt pesedist a intervenit remarcând că fondurile pentru acest capitol au scăzut în bugetul SIE.„Păi asta ne doare foarte tare”, a replicat iar Meleșcanu.

Democrat-liberala Andreea Paul l-a întrebat pe Teodor Meleșcanu dacă este adevărat că țara noastră are deschis un cont la Banca Națională a Canadei, din 1981, cu maturitate la 30 de ani.

„Am făcut săpăturile necesare, nu există nicio indicație cu privire la acest depozit, care era al CAER, cu o contribuție importantă din partea României, cu o sumă interesantă. Singura chestiune pe care aș recomanda-o este să vă adresați gestionarului bunului românesc, ministerului de Finanțe, noi la nivelul serviciilor nu cunoaștem despre acest împrumut cu termen de 30 de ani maturitate”, a spus Meleșcanu.