Curtea de Apel București a admis înființarea unui nou partid în România

Publicat: 26 02. 2016, 23:00

Președintele interimar al formațiunii, avocatul Traian Andronachi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că decizia Curții de Apel București a admis înregistrarea Uniunii pentru Rădăuția în Registrul Partidelor Politice, decizia fiind definitivă.

Partidul a fost înființat de avocatul Traian Andronachi, împreună cu alți doi rădăuțeni, Dan Vatră și Romeo Cătălin Negruț.

Andronachi a afirmat că a avut un angajament cu rădăuțenii pentru înființarea acestui partid. „Partidul va avea în prim-plan dezvoltarea și revenirea la normalitate în Rădăuți. Rădăuți nu este al PSD, al PNL sau al oricărui alt partid. E al rădăuțenilor și al tuturor celor care își doresc un viitor demn în orașul nostru”, a spus Andronachi.

Președintele interimar al UpR va fi candidatul formațiunii la funcția de primar al municipiului.

În ultimii doi ani, situația administrativă din Rădăuți a fost afectată după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție, în toamna anului 2014. În martie 2015 Consiliul Local a fost dizolvat de Curtea de Apel Suceava, iar în aprilie municipiul a rămas și fără secretar, al cărui mandat a încetat. Pentru rezolvarea problemei administrative, Guvernul a emis mai multe acte normative prin care prefectul a putut numi un secretar interimar, iar apoi a fost reînființat Consiliul Local din supleanții de pe listele de la alegerile din 2012, astfel încât a fost ales un viceprimar care a preluat atribuțiile de primar.

În perioada în care nu a avut conducere, în municipiul Rădăuți nu s-au putut emite autorizații din partea Primăriei, astfel că au fost afectate proiectele aflate în derulare.