Dacian Cioloș îi cere lui Liviu Dragnea să părăsească viața publică

Publicat: 22 06. 2018, 12:44

„Domnul Dragnea TREBUIE SĂ PĂRĂSEASCĂ VIAȚA PUBLICĂ. Un politician cu DOUĂ CONDAMNĂRI în Justiție nu poate să mai stea în fruntea României și să dicteze politica penală a statului. Pentru binele acestei țări, pentru a rămâne într-o ordine legală și morală, șeful Camerei Deputaților trebuie să renunțe la orice pârghie de putere. Demisia ar putea fi o șansă și a celor de la putere pentru a renunța la manipulări, agresivitate și polarizarea României doar pentru apărarea cu orice preț a unui vătaf”, a scris Cioloș pe Facebook.

„Avem nevoie de O NOUA CLASĂ POLITICĂ. Una onestă, profesionistă și cu bun simț. Trebuie să ne redescoperim decența. Trebuie să ne oprim din goana asta de a modifica legi pentru a salva politicieni. Din încercările de a intimida justiția la televizor. Avem nevoie de o justiție nu numai independentă, dar și profesionistă”, a mai declarat Cioloș.

„A conduce o țară e un privilegiu sacru, nu e un simplu drept cetățenesc.

Prezumția de nevinovăție o poți invoca atunci când e vorba de un drept de simplu cetățean, nu când ești într-o demnitate publică.
Dar pentru asta trebuie să ai Demnitate! Și un minim respect pentru cei care ți-au oferit privilegiul de a ocupa o astfel de poziție în Stat.

În concluzie. Stimați lideri ai PSD, o demisie de onoare nu are nimic de-a face cu drepturile constituționale.
Are de-a face cu onoarea și cu bunul simț!
La care mă încăpățânez să cred că românii pe care presupun că-i respectați, au dreptul”, a mai scris Cioloș într-un alt mesaj pe Facebook.

ICCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare CU EXECUTARE în celebrul dosar DGASPC Teleorman, dar decizia nu este definitivă.