Dan Barna și-a anunțat candidatura la președinția USR-PLUS. Primul candidat, după fuziunea celor două partide

Publicat: 07 05. 2021, 15:10
Actualizat: 07 05. 2021, 16:20
Dan Barna îi aruncă mănușa lui Dacian Cioloș. Și-a anunțat candidatura la președinția USR PLUS! / Sursa FOTO: facebook.com/DanBarnaUSR/

Dan Barna se pregătește de alegerile pentru președinția USR-PLUS. Congresul din luna septembrie este următorul obiectiv pe care și l-a fixat vicepremierul. Vineri, el a anunțat că va candida în toamnă, dorind să fie singurul conducător al formațiunii.

În prezent, puterea în USR-PLUS este deținută de doi președinți, Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS). Europarlamentarul Dacian Cioloș încă nu și-a anunțat intenția de a candida, însă cel mai probabil și el va face acest lucru, după ce Dan Barna i-a luat-o înainte.

Dan Barna: „USR-PLUS, un proiect la care am muncit foarte mult timp”

Aflat la Sibiu, Dan Barna nu s-a ferit să exprime cât de mult își dorește conducerea partidului USR-PLUS. „Este un proiect la care am muncit foarte mult timp şi doresc să duc mai departe acest proiect USR-PLUS”, a răspuns vicepremierul unei întrebări referitoare la intențiile sale pentru congresul din luna septembrie.

Alegerile interne în USR-PLUS vor fi organizate în toată ţara la nivelul filialelor judeţene până la începutul lunii iulie. Apoi, în septembrie, va avea loc Congresul Naţional.

„Atmosfera e una foarte bună. Faptul că în Vinerea Mare s-a decis validarea fuziunii USR-PLUS… În momentul de faţă suntem un singur partid. Practic această fuziune, care a durat aproape doi ani, a ajuns la un rezultat şi sunt foarte încântat la nivel personal că un proiect în care am crezut şi care nu a fost simplu, pentru că au fost de-a lungul timpului mulţi oameni care au încercat să bage beţe prin gard, am reuşit să avem acest efort finalizat. Suntem foarte optimişti despre evoluţia pe termen lung a organizaţiei”, a mai spus Dan Barna.