Dăncilă a vorbit despre românii din Diaspora folosind apelativul „ăștia”: „Iohannis nu s-a întâlnit cu ăștia” / Dacă s-a înțeles greșit, îmi cer scuze

Publicat: 20 11. 2019, 08:52

Viorica Dăncilă a declarat despre contracandidatul ei, Klaus Iohannis, că acesta este un președinte care vrea să acapareze toată puterea în statul român și respinge un dialog deschis cu presa, dorindu-și doar „guvernul meu și parlamentul meu”.

„„Ce a făcut (n..r.: Iohannis) pentru români, ca să îi aducă acasă? Pentru că românii s-au săturat de lozinci, vor lucruri concrete.Ce a făcut Guvernul? Am implementat Guvernul Start Up Diaspora. Am implementat programe în agricultură și 1.600 de români s-au implicat în programul pentru tomate. Am facilitat votul pentru românii din Diaspora, și astfel poate vota timp de 3 zile. Am acordat manuale școlare, de burse. Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nici măcar o deplasare dedicat românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulți români, nu s-a întâlnit cu ăștia, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în țară. Sunt foarte multe lucruri de spus despre modul în care s-a raportat la România și români, despre ură, dezbinare, despre > despre un președinte care vrea să acapareze toată puterea în statul român. Despre un președinte care nu a avut un dialog deschis cu presa, sau care nu a acordat nici măcar un interviu. Vedem un președinte cu abordare extremistă, care nu înțelege că președintele nu este al unui partid politic, e președinte al tuturor românilor”, a declarat Dăncilă.

După dezbaterea din Parlament, Viorica Dăncilă a declarat la Antena 3 că l-a citat pe Klaus Iohannis care ar fi folosit termenul „ăștia”, pentru desemnarea românilor din Diaspora: „Dacă s-a înțeles greșit, îmi cer scuze”, a declarat Viorica Dăncilă.