Dăncilă, atac dur la Iohannis: Trebuia să veniți din SUA cu vizele românilor, nu cu o șapcă

Publicat: 08 11. 2019, 15:34

„Ce vedem noi în acest moment? Un președinte care cinci ani de zile nu a existat, un președinte care nu vrea dezbatere electorală, care nu a venit niciodată în mijlocul oamenilor să vadă ce-și doresc, să dialogheze cu ei. (…) Domnule candidat Iohannis, vă provoc și de aici de la Gorj la o dezbatere unu la unu în care candidatul Iohannis să spună ce a făcut în cei cinci ani în care a fost președintele României iar eu să spun ce am făcut în cele 21 de luni în care am fost prim-ministrul României. Eu sper că aveți curajul să veniți la o confruntare cu o femeie. Dacă nu, dumneavoastră îmbrăcați fusta, că eu îmi iau pantalonii. Vă este teamă că aș putea să vă întreb ce ați făcut cu promisiunea legată de intrarea în Schengen de pe 9 mai de la Summit-ul de la Sibiu. Cu ce ați veni venit din SUA? Trebuia să veniți cu vizele pentru români, așa cum are acum de săptămâna viitoare Polonia, nu cu o șapcă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Președinții Klaus Iohannis și omologul american Donald Trump și-au făcut cadouri, în cadrul vizitei efectuate de șeful statului român, pe 20 august, în America, Iohannis primind o șapcă ce are inscripționat „Make Romania Great Again”, după mesajul de campanie al lui Donald Trump.

Președintele Klaus Iohannis a declarat atunci că a discutat cu șeful de stat american despre admiterea României în programul Visa Waiver, evitând însă să spună dacă s-au făcut pași concreți pentru eliminarea acestor vize.