Dăncilă, SURPRINSĂ de avertismentul transmis Guvernului: Voi discuta cu Frans Timmermans

Publicat: 03 04. 2019, 16:38

„Pentru că tot vorbim despre UE, instituțiile europene, m-au surprins azi declarațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans având în vedere că există și a existat o deschidere totală în privința pașilor de urmat. Am format un grup de experți, s-a lucrat la nivel de experți, atât din partea Comisiei Europene cât și din partea noastră. Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta și că va exista transparență. De aceea declarația lui Timmermans de astăzi a produs neclarități și nu i-am înțeles rostul pentru că nu este pliată pe realitățile existente. Am să am o discuție cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene legată de aceste aspecte. Știu că a fost o discuție în Colegiul Comisarilor și sper că comisarul român a susținut de această dată România”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

Reacția premierului vine după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avertizat Guvernul român să nu mai ia nicio măsură care să afecteze în vreun fel sistemul judiciar, menționând că a avut numeroase discuții cu premierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.

„Situația din România. Am informat Colegiul cu privire la situația din România. România trebuie să revină urgent la un proces de reformă și să se abțină de la orice măsuri care ar putea să ducă la un regres al tuturor lucrurilor realizate în ultimii ani..Aș vrea să avertizez Guvernul român să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse și condamnări pentru corupție”, a declarat prim-vicepreședintele CE.

Foto: Hepta